Gildedlily bed and breakfast
Image default
Business / Transportation and Logistics

Wat is een intercomsysteem?

Een intercomsysteem is een geavanceerde beveiligingsvorm die in twee hoofdvormen voorkomt: audio intercoms en video intercoms. Elk van deze intercomsystemen hebben eigen voor- en nadelen. U moet zelf inschatten welke u beter ligt en schikt. Daarbij moet u letten op waar u een intercom voor zoekt. Om dit zo goed mogelijk in beeld te brengen worden de bestemmingen van de verschillende systemen tevens besproken in dit artikel. Wilt u nu al zelf beoordelen welke intercomsystemen u het beste liggen of juist specifiek en onafhankelijk advies op maat krijgen? Ga dan nu direct naar Arend Beveiliging!

 

Audio intercoms

Deze wat verouderde vorm van (audio) intercomsystemen is nog steeds erg populair. Voor mensen die het niet veel uitmaakt dat een persoon die aan de deur staat niet in beeld wordt gebracht – omdat ze toch voornamelijk bekenden over de vloer krijgen – is dit een slimme optie. De audio intercoms zijn namelijk een stuk goedkoper dan een intercomsysteem dat op video is gebaseerd. Het nadeel is echter dat deze intercom meer risico’s met zich meebrengt.

 

Video intercoms

Een alternatief voor audio intercomsystemen is een video intercomsysteem. Dit is een iets duurdere optie en daarom voor sommige mensen niet interessant. Het is echter wel een veel veiligere optie. Met name in bedrijfspanden en zeer grote appartementencomplexen die in wijken staan waar niet iedereen zomaar te vertrouwen is, is dit een slimmere optie. Om volledige zekerheid te hebben dat de situatie veilig is voordat u iemand binnenlaat, kiest u dus voor een video intercomsysteem.

 

Bestemming intercomsystemen

Intercomsystemen komen met name voor bij bedrijfspanden en appartementencomplexen. In een andere vorm zien we hem ook steeds vaker terug in villa’s met een oprijlaan. De vorm is hier alleen anders. Met name in grotere bedrijven en complexen is er vaak een toetsenoverzicht om een nummer in te toetsen. Daarnaast is er de mogelijkheid om een of enkele knoppen te hebben op een intercomsysteem. Dit is voornamelijk bij villa’s en kleinbedrijven zo. Wilt u advies krijgen, of zelf beoordelen welk intercomsysteem geschikt is voor u? Schakel direct Arend Beveiliging in!

 

https://arendbeveiliging.nl/